“Més biblioteques que fagin activitats”. Aquesta és una de les propostes dels alumnes participants al pregó de les festes de Santa Eulàlia, una iniciativa que es fa per tercer any consecutiu. L’alumnat de tercer, quart i cinquè de primària procedent d’11 centres educatius han fet arribar a l’alcalde Jordi Hereu les seves propostes per millorar l’oferta cultural, han parlat dels aspectes que hi manquen i del què necessiten per gaudir-ne més.

Els nois i noies han dut a terme un treball previ de reflexió a les escoles per preparar aquests textos. En edicions anteriors, els temes van girar a l’entorn de la interculturalitat i la protecció del paisatge urbà.

Un cap de setmana ple de festa

El bestiari i els gegants ja estan preparats per a les cercaviles del cap de setmana. Aquesta serà una activitat més de les prop de 100 que hi ha programades fins diumenge a diversos punts del districte de Ciutat Vella. La cultura tradicional hi serà molt present en forma de correfocs, trobades dansaires i diades castelleres. El circ també tindrà un paper destacat amb actuacions de companyies catalanes.