Els organitzadors del festival han anunciat que estan parlant amb l’Institut Francès de Barcelona per veure quin tipus d’activitats o acte poden fer per reivindicar la llibertat d’expressió i homenatjar ‘Charlie Hebdo’.

Al cartell, obra de Jordi Lafebre, el protagonista és l’estàtua de Colón disfressat de superheroi i hi ha una referència als atemptats on s’hi pot llegir ‘Nous sommes tous Charlie’.

Com a novetat d’aquesta edició, el Premi d’Humor Gat Perich es tornarà a lliurar en el marc del saló. El guardó s’atorga des de 1996 amb l’objectiu de reconèixer la important tasca social dels professionals de l’humor i l’han rebut, entre d’altres, El Roto, Gila, Mingote, Toni Batllori, Pepe Rubianes, Kim, Kap i Quino.

El certamen acollirà una mostra dedicada a l’obra de Jaume Perich, autor de referència en l’humor gràfic contemporani del qual es commemora aquest any el vintè aniversari de la mort.

Entre els autors estrangers convidats hi haurà l’autor italià Milo Manara, autor de l’obra ‘Caravaggio’; José Luis García López, tot un clàssic del còmic de superherois i més en concret del món DC; David Finch, un dels grans autors actuals del gènere; així com els creadors dels còmics d”Hora de Aventuras’, Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan North.

El certamen també comptarà amb la participació de Frederik Peeters, un referent de còmic europeu contemporani, del cèlebre dibuixant i escriptor britànic Brian Talbot, de la prestigiosa escriptora i guionista Mary M. Talbot i del nou valor de la historieta francesa Jérémie Moreau.

Una de les exposicions temàtiques estarà dedicada als còmics de ciència-ficció i de fantasia heroica, un gènere que ha donat grans obres mestres en la historieta i la il·lustració. Altres mostres estaran dedicades als personatges de Joker, el gran antagonista de Batman, i Capità América, històric líder de Los Vengadores, i Miguel Gallardo, Gran Premi del Festival de l’any passat, entre d’altres.

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona inclourà diverses activitats de caràcter pedagògic així com un espai d’activitats infantils protagonitzat per Doraemon. El caràcter més lúdic es mostrarà a través de dos concursos de “cosplay”, un de dedicat a superherois i un altre del gènere fantàstic.