És un festival que proposa moviments i ritmes circulars i magnètics. Potser per aixo va néixer amb aquest nom. “Hip Hop, cuatro elementos. Esto es Hipnotik” Ara fa 9 anys que dos joves aficionats van decidir organitzar-lo. Van arrencar amb força amb uns 2.000 espectadors i una proposta molt variada. MARTA TORRES, codirectora de l'Hipnotik “Hem volgut mostrar el Hip Hop en totes les seves expressions artístiques: el rap, el dj, el break dance i el graffitti”. A la tercera edició van fer un salt important i van penjar el cartell d'entrades esgotades. I des de llavors el festival no ha parat de créixer fins al punt que ara, en la desena edició, el CCCB s'omple amb el doble de persones que al principi. L'Hipnotik es la prova que el hip-hop continua tenint adeptes cada cop més joves. “Jo he vingut perquè porto molt de temps ballant break, en el món del b-boy, i crec que és una competició interessant perquè ve gent de fora. És una nova experiència dins el món del b-boying”. El que no ha canviat és la filosofia de sempre. La programació continua fent participar el públic amb compteticons de dansa i de cant o exhibicions de grafits. I sempre reservant un espai per a les actuacions, tant de joves promeses com d'estrelles del hip-hop com els EME de Click.

Aquest any l’Hipnotik ha ampliat les activitats obertes al públic. A més de la batalla d’MC’s, la competició més clàssica i amb més prestigi del festival, també s’han fet batalles d’MC’s per grups. I després d’un any d’absència, ha tornat la Hipnotik Battle of Bands, una gran oportunitat perquè nous grups facin el salt a la fama.

Entre els artistes reconeguts de l’escena espanyola del hip-hop que aquest dissabte han actuat a l’Hipnotik destaquen Mala Juntera, Duo Kie, Rayden, Piezas, Suite Soprano, Cheb Ruben, Nasta, Tribute Corp. i Mi.Amargo.

Pel que fa a la dansa, la programació també ha estat molt completa. En la categoria de Bail Hip Hop s’han fet set competicions i cinc tipus de ball. I a les ja clàssiques competicions de break dance 1vs1 i 5vs5, s’hi han sumat competicions de 1vs1 de hip-hop i popping i batalles de locking i house dance.