El TNC inicia la temporada 2013-2014 amb una nova estructuració de la programació. Les fronteres seran el leitmotiv d’enguany. El director artístic de la sala, Xavier Albertí, justifica que “vivim una època de canvis de paradigma molt significatius, que a hores d’ara estan definit les noves fronteres”. Precisament per enderrocar la frontera econòmica, el teatre rebaixa un 25% el preu de les entrades.

La temporada arrencarà el 2 d’octubre amb una proposta ben diferent, ‘Taxi… al TNC!’. El teatre proposa un espectacle de varietats i revista musical inspirat en el Paral·lel de la primera meitat del segle XX. Els espectadors no compraran entrada sinó que aportaran els diners que considerin oportuns. Tots els ingressos recaptats es destinaran al programa Apropa Cultura.

Els epicentres de la cartellera homenatjaran figures clau del teatre català. Serafí Pitarra serà el primer autor que acostarà el teatre al públic. Una exposició al vestíbul principal recorrerà els anys d’eclosió del teatre en català, entre 1864 i 1866. El 7, 8 i 9 de marc de 2014, la companyia Egos Teatre portarà a la Sala Tallers ‘L’esquella de la Torratxa’, l’obra amb què Pitarra es va donar a conèixer als escenaris barcelonins. La peça parodia el caciquisme del segle XIX.

Salvador Espriu serà un altre dels noms propis de la temporada. Amb motiu del centenari del naixement del poeta, el TNC, l’Auditori i l’OBC han programat ‘Un rèquiem per a Salvador Espriu’. Dalt de l’escenari es combinarà la litúrgia de la missa de difunts amb la poesia més mística de l’autor.

Al programa de la temporada, també hi ha títols com ‘Doña Rosita la soltera’, de Federico García Lorca, o el retorn del fundador i primer director del TNC, Josep Maria Flotats, dirigint ‘El joc de l’amor i de l’atzar’.