Els alcaldes de Barcelona i de Fes van signar el 2009 un conveni de col·laboració per reforçar els lligams ja existents i modernitzar l’administració municipal de la ciutat marroquina. Les darreres edicions del Festival de Fes s’han presentat també a Barcelona. Enguany l’escenari escollit ha estat el de la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català al Palau de la Música.

La presentació del programa del festival d’enguany, que té com a lema “Re-encantar el món”, ha anat precedida d’una conferència sobre el sufisme a càrrec de Faouzi Skali, director de la Fundació Esperit de Fes, i André Azoulay, president de la Fundació Euro-Mediterrània Anna Lindh. Després, el famós cantant marroquí Marouane Hajji ha interpretat música sufí i andalusí.

El Festival de Fes, reconegut el 2001 per l’ONU com un dels esdeveniments que més han contribuït al diàleg entre civilitzacions, inunda la ciutat d’actuacions musicals durant la setmana que s’hi celebra. En paral·lel als concerts, personalitats d’arreu del món parlen de temes com “Espiritualitat i empresa” o “Crisi financera o de civilització”. Enguany un dels seminaris duu per títol “Després de la Primavera Àrab, quin és el futur?”.