Després de tres anys d'obres de remodelació es va inaugurar el CCCB, un espai que va néixer amb un objectiu molt clar. MARÇAL SINTES, director general del CCCB "Simplement fa això, ofereix cultura contemporània de qualitat al ciutadà. Té una sèrie d'eixos temàtics, un dels quals, des que es va fundar, és la ciutat, l'espai urbà i l'arquitectura. Amb el temps s'han anat obrint altres." Per crear el Centre de Cultura Contemporània es va inspirar en el centre Pompidou de París. En aquests 20 anys, però, ha desenvolupat una personalitat pròpia i diferenciada de la resta de centres d'art contemporani. MARÇAL SINTES, director general del CCCB "Ofereix moltes temàtiques i toca tots els llenguatges i tots els formats. Per tant, nosaltres, en certa manera, competim amb tothom i no competim amb ningú. Podem arribar a fer coses que fan altres però ningú no és com som nosaltres." Ara el CCCB es planteja nous reptes de futur, com el finançament i el tipus de públic, però especialment com afrontar la revolució digital. MARÇAL SINTES, director general del CCCB "Com hem d'integrar i com hem de saber pensar la cultura de forma presencial i de forma i de forma digital i com això es combina i com es complementa i no s'anul·la." El CCCB va decidir celebrar el 20è aniversari amb 20 accions diferents, per exemple,encetar una nova línia d'exposicions i de reflexió sobre la tecnologia i la ciència, que s'ha iniciat amb l'exposició "Big Bang data".

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona van signar el 1988 un conveni per crear un centre de cultura contemporània a Barcelona. L’antiga Casa de la Caritat, al Raval, va ser l’espai escollit per ser la seu del CCCB. El nou espai es va inaugurar el 25 de febrer de 1994. Enguany ha fet 20 anys i, al llarg d’aquest temps, ha multiplicat l’activitat i la projecció.

A més, el seu camp d’acció ha crescut i pràcticament abasta tots els formats i llenguatges, sempre al servei del pensament i la creació contemporanis. El CCCB ha volgut començar a plasmar la voluntat de renovació per a 2014 amb un conjunt d’activitats i propostes pensades per a una ciutadania activa, curiosa i creativa.