El Marc avui s'encarrega de pintar el paper. Els alumnes del Taller Ocupacional Ariadna no paren de treballar. Fan paper reciclat i aviat prepararan arbres de Nadal. MARC PRIU "Pintar, retallar, enganxar... o escriure, escriure poemes." PILAR FERRER I ESTER TOMÁS "Treballem o netegem els sedassos. Fem tot el que podem." Treballen amb ganes, però volen que arribi dissabte. No per descansar sinó perquè celebren dos aniversaris, 20 anys del Taller Ocupacional i 50 de l'escola Ariadna, la llavor de tot plegat. MIQUEL MADRIGAL, director del Taller Ocupacional Ariadna "Tot ho va començar la Conxita Minora al seu pis, però va quedar petit i es van traslladar a un centre més gran a l'Eixample, on van crear una escola. Quan els primers alumnes van acabar l'escola va ser quan vam fer el taller ocupacional." Quan els alumnes es van fer grans el centre va tancar i es va traslladar a les Corts amb l'objectiu que els nois s'integressin a la societat i que se sentissin útils. La filla de l'Álvaro fa 10 anys que participa en el taller. ÁLVARO ALDEA, president de l'Associació Taller Ocupacional Ariadna "Jo, per l'experiència que tinc, ho veig, que vénen molt contents. Entren i surten rient. Se senten més oberts i noten que tenen alguna cosa a fer i això els omple molt." Volen buscar més projectes i tirar endavant una llar residència per a persones amb discapacitat. El camí, però, no és fàcil. MIQUEL MADRIGAL, director del Taller Ocupacional Ariadna "El tema de l'habitatge és molt important. Tenim ganes de tancar el cercle. Hi ha nois que fa més de 40 anys que vénen i necessiten un lloc on viure. Vam passar una crisi i n'estem patint una altra, però hem sigut capaços de sortir-ne. El futur és esperançador."

El Taller Ocupacional Ariadna celebra 20 anys que està en funcionament i 50 que va obrir l’escola Ariadna. És un centre amb usuaris discapacitats que lluita per integrar-los en la societat i en el món laboral. Actualment en són 40 i la seva especialitat és fer paper reciclat.

Tot va començar en un pis de l’Eixample. Cada vegada hi havia més alumnes i van crear una escola en un local del mateix barri. Quan els alumnes es van fer grans hi van incorporar un taller ocupacional i, quan van acabar l’etapa escolar, van tancar l’escola i van traslladar el taller a les Corts. Des de llavors lluiten per aconseguir feines que els mantinguin actius i ocupats. Un del projectes principals que tenen, conjuntament amb la Federació Plataforma d’Entitats de Persones amb Discapacitat de les Corts, és construir una llar residència. D’aquesta manera, els usuaris tindrien un lloc per viure. S’havia de construir a les Cristalleries Planell, però finalment no serà així i ara el projecte està aturat.