Són gegants històrics procedents de tot Catalunya i fins i tot abans de començar la cercavila, ja tenien públic. Alguns se'ls miraven de ben a prop i molts altres a través de la càmera. També hi havia qui esperava els amfitrions de la festa, el Jaume i la Violant, les dues figures de Barcelona. Com amfitrions han fet una dansa per saludar els gegants convidats. Tots junts celebren el 30è aniversari de la Coordinadora de Geganters de la ciutat. ABEL PLANA, president de la Coordinadora de Geganters de Barcelona "Ens sentim molt orgullosos perquè la Coordinadora com a tal és un referent en el món geganter, no només aquí si no també a Catalunya." A dos quarts de sis han començat el recorregut i els barcelonins han vist desfilar gegants amb molta història, alguns fins i tot centenaris. ROGER SANTACANA, cap de colla dels Geganters de Vilafranca "Els gegants de Vilafranca són gegants que la primera referència escrita és de 1601, però ja existien, són de fa més anys. Ell es diu Farrerut i pesa 95 quilos i el nom d'ella és Elisenda, i pesa 95 quilos." IGNASI LADUSTA, geganter de la Colla Jove de Tortosa "Els gegants neixen arran de la voluntat de la Colla Jove de Dolçaines de Tortosa de reconstruir els antics gegants que hi havia a la ciutat del segle XIX que van ser destruïts durant la Guerra Civil." Al seu pas els gegants han estat rebuts amb entusiasme i alguns s'han deixat contagiar per la dansa. Un dels moments més especials s'ha viscut a la plaça de Sant Jaume, on cada parella de gegants ha interpretat el ball que els és propi i que només ballen a les seves poblacions. Els qui no han pogut veure'ls a la cercavila poden contemplar-los fins dimecres a la Mostra de Gegans de les Drassanes.

Els gegants de les 32 colles de la ciutat comparteixen aquests dies les Reials Drassanes amb desenes de parelles històriques arribades d’arreu de Catalunya. Aquest dissabte, tots plegats han recorregut el centre de Barcelona per commemorar el 30è aniversari de la Coordinadora de Geganters de Barcelona. Amb motiu d’aquest aniversari, els gegants convidats han ballat a la plaça de Sant Jaume, la seva dansa, que només interpreten a les seves poblacions.

La visita de les figures de localitats com Lleida, Tortosa o Vilafranca ha despertat molta curiositat entre els barcelonins que es miraven les figures, fins i tot, abans de començar la cercavila. Entre els més antics, els de Vilafranca, que apareixen descrits en documents del segle XVII. Els gegants de Barcelona han fet una dansa per saludar els convidats i els han fet entrega d’un ram de flors que les gegantes han lluït durant tot el recorregut.