Fa gairebé 10 anys que l’Edagr dos Santos va guanyar el Fòrum Fotogràfic Can Basté, però encara manté la relació amb el centre. S'hi va presentar amb el seu segon projecte fotogràfic, que es basava en el poder creatiu del "fotomaton". EDGAR DOS SANTOS, guanyador 9è Fòrum Fotogràfic Can Basté ”El que pretenia era alterar el sentit d’aquestses màquines, transgredir el seu ús, trencar amb l’espai i amb el temps i a partir d’aquí crear altres línies.” El premi del Fòrum Fotogràfic li va permetre continuar i acabar el projecte. EDGAR DOS SANTOS, guanyador 9è Fòrum Fotogràfic Can Basté “Et dóna confiança en allò que vas fent. Veus que la cosa agrada, que té reconeixement o que connecta amb altra gent i a part el suport econòmic, que ajuda a poder invertir diners.” Precisament és això el que més valora, l’intercanvi d’opinions amb el jurat, altres participants i el públic. EDGAR DOS SANTOS, guanyador 9è Fòrum Fotogràfic Can Basté “Si tu et creus el treball, presentat’hi i a veure què et diuen, per que no és només que te l’acceptin o no, també rebràs un 'feed back', rebràs una resposta, veuràs si els agrada, et podran donar algun consell.” El Fòrum Fotogràfic es fa cada dos anys. La convocatòria de 2016 es tancarà el 29 d’octubre.

Per a l’Edgar dos Santos el fet que al Fòrum Fotogràfic Can Basté s’hagin de defensar els projectes davant el jurat és quelcom positiu, que ajuda a explicar les fotografies i el discurs artístic, alhora que permet aprendre i modificar o incorporar noves idees. Ell és un dels fotògrafs que han participat i guanyat aquest concurs que organitza bianualment l’Espai Fotogràfic Can Basté, com a punt de trobada entre novells creadors i professionals del món de la fotografia. El seu pas per Can Basté li va suposar la beca, l’exposició del projecte i, a més, la realització de tallers per a estudiants de fotografia. Avui dia, molts anys després, encara manté la relació i la bona sintonia amb el centre i dóna suport al certamen. De fet, anima els fotògrafs novells a presentar-se com una manera d’evolucionar artísticament.

El certamen aplega artistes, galeristes, comissaris, gestors, editors, entitats i col·lectius durant cinc dies, entre el 29 de novembre i el 3 de desembre. L’objectiu del certamen és descobrir i becar noves promeses. Les activitats previstes inclouen taules rodones, presentacions, projeccions i diverses activitats relacionades amb la fotografia. Els projectes es poden presentar fins al 29 d’octubre.