Els Castellers de Sants han signat una tripleta de castells de nou a la Tarraco Arena Plaça, convertint-se en la primera colla de la ciutat a la classificació general. Els de la camisa gris brut han descarregat per primera vegada al concurs un castell de gamma extra, la torre de nou amb folre i manilles, que han acompanyat del tres i el quatre de nou amb folre.

Els Castellers de Barcelona han repetit l’actuació de la Mercè i han sortit de plaça amb la tripleta vilafranquina a la butxaca. Els de Mery Mañané han sortit de 3d9f i l’han ajuntat amb el 4d9f. Quasi a continuació han hagut de fer el tercer castell, un 4d8a treballat que han hagut de defensar.

De la seva banda els Castellers de la Vila de Gràcia han arrencat amb molt bon peu la diada, amb el tercer 4d9f de l’any. Les coses s’ha començat a torçar amb la caiguda del 3d9f, que ha obligat els de la Vila a replantejar objectius. Els blaus han descarregat el 3d8, per acabar amb el 2d8f.

Pel que fa al concurs, ha estat un intercanvi de cops entre els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que han acabat guanyant els Castellers de Vilafranca. Els verds han descarregat el 3d10fm i per primera vegada a la seva història, el 4d10fm. També han aconseguit carregar en dues ocasions el 2d8sf. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona ha signat una gran actuació descarregant el 5d9f , el 9d8 i per primera vegada el 3d9fa. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha carregat el 4d10fm i ha descarregat el 4d9sf, i ha estat a punt de fer història amb el 3d9sf.

Castellers de Sants 3d9f, 2d9fm, 4d9f
Castellers de Barcelona 3d9f, 4d9f, 4d8a
Castellers de a Vila de Gràcia 4d9f, i3d9f, 3d8, 2d8f