Cleopatra s'acaba d'arreglar. A fora, els cavalls s'alimenten i s'ultimen els preparatius. Mentrestant, el protagonista, Marcus Ulpius, escalfa els músculs. I ben fet que fa. L'esperen dues hores d'enfrontaments a l'arena del Coliseu. El cònsol Domicià el vol veure mort i l'enfronta als millors lluitadors de Roma. Marcus lidera la trama però l'envolta un repartiment de 220 actors. Alguns, autèntics especialistes en escenes d'acció. Aquí no es deixa res a l'atzar. JOSEP SOCARRATS, especialista de Drakònia "Coreografiat fins a l'últim mil·límetre. Absolutament tot. Els avançaments, la cursa, els combats, tots els moviments estan assajats mil i una vegades per assegurar que res falla". GUILLEM FERNÀNDEZ-VALLS, actor de Drakònia "Fins la sacietat. Fins que en els pitjors dels casos surt. Amb l'estrés del públic, l'emoció... la fatiga. Que tot i aquests condicionants pugui sortir. Llavors ho has de fer fins que el cos ho fa sol." Tot plegat amb la complicació d'haver de guiar els 18 cavalls que participen en l'espectacle. El seu moment de glòria és aquest. La recreació d'una carrera de quadrigues amb tres carruatges. La banda sonora de Marc Timón n'exalta el clímax. MARC TIMÓN, compositor "Vaig decidir fer una música amb reminiscències dels grans. De Ben Hur de Miklós Rózsa, de North. Tots aquests grans compositors del sinfonisme de les antigues bandes sonores del cinema. I, per l'altra banda, calia pels moments de batalla una música més percusiva amb el referent de Hans Zimmer de Gladiator." La d'ahir va ser una funció única. Ara bé, la companyia confia que tingui repercussió i puguin girar per Espanya i Europa. Volen que la glòria de Marcus recorri el vell continent.

Drakònia és una companyia catalana especialitzada en espectacles d’acció que, en aquest cas, ha decidit portar a escena una superproducció a l’estil de l’antiga Roma. El Palau Sant Jordi ha estat l’escenari escollit i pocs els afortunats que han pogut gaudir-ne, ja que aquest dissabte se n’ha fet l’única representació.

L’espectacle dura gairebé dues hores i explica una història d’amor i proeses acompanyada d’espectaculars lluites de gladiadors, batalles i carreres de quadrigues i bigues. Marcus Ulpius, un legatus romà condemnat injustament, s’ha d’enfrontar als millors lluitadors de Roma al Coliseu per provar la seva innocència i guanyar-se la llibertat. Comptarà amb l’ajuda de la Reina Cleòpatra d’Alexandria, la seva enamorada. En la representació hi participen 90 actors especialistes i 18 cavalls. A més, la banda sonora l’ha creada especialment per aquest espectacle el compositor, Marc Timón, i ha estat interpretada per la Girorquestra de Girona.

Fa un any i mig que Drakònia va començar a preparar l’espectacle. Tot i que, de moment, només hi havia programada la funció d’aquest dissabte, la intenció de la companyia és dur a terme una gira per Espanya i Europa. Confien que la repercussió i la crítica d’aquesta primera posada en escena els ajudi a aconseguir-ho.

Un dels plats forts de l’espectacle és una carrera de quadrigues. 12 cavalls tiren de quatre carros romans en una tipologia de cursa que, segons expliquen responsables de Drakònia, no s’escenifica a Espanya des de fa quatre dècades, degut a la seva complexitat.