El projecte ‘Parets amb Ànima’ ha impulsat la creació d’un mural de grafit, ubicat al Punt Verd del barri de Vallcarca i els Penitents, per reivindicar l’art com a motor del canvi social. Hi ha participat l’artista urbana Musa71, que ha ajudat i perfilat el disseny en què han col·laborat alumnes del projecte.

El mural l’han titulat ‘Autogestió’ i vol ser símbol dels canvis socials en l’àmbit de la igualtat, la inclusió social, el feminisme o la sostenibilitat. Destaquen les lletres de diferents colors, que representen la diversitat, i que van acompanyades de detalls alegres.

El que pretenc amb aquestes lletres sense traç és que es fonguin amb l’espai, que és del que es tracta quan es treballa en comunitat
Musa71, artista

D’altra banda, la il·lustradora i muralista Núria Toll també ha creat un altre mural més petit a la plaça de la Pastora de Vallcarca. Precisament en aquest espai és on s’han celebrat diverses activitats aquest dissabte, com ara un petit concert infantil o una exposició del fotògraf Kike Planelles. D’altra banda, el programa ‘Parets amb Ànima’ també ha organitzat al llarg del matí un itinerari guiat per donar a conèixer el patrimoni cultural del barri.

Segons Blanca Olivares, coordinadora de ‘Parets amb Ànima’, el projecte “capta l’essència” de les dones que en formen part. Representa “el procés de canvi de l’abans i el després d’utilitzar l’art com a eina generadora d’un canvi social en elles i en la societat”, ha afegit Olivares.

Concert infantil a la plaça de la Pastora de Vallcarca

“Aquest projecte m’ha salvat la vida”

Diverses alumnes del projecte han reconduït la seva vida després d’endinsar-s’hi. És el cas de la Heidi Elisabeth Castellanos, una alumna que assegura que “venia d’un moment molt gris i de cop tot són colors”. Explica que el projecte va salvar-li la vida perquè va aprendre a viure des d’una nova perspectiva: “Volia obrir-me, trobar gent que em comprengués i que em fessin sentir en unió. Això és el que em va motivar”, declara Castellanos, qui ha trobat en aquest entorn altres persones que pateixen problemes similars.