L’obra de Banksy, un dels artistes més enigmàtics, aterra a Barcelona. Després d’haver fet gira per diversos països, on ha rebut més de tres milions de visitants, la mostra “Banksy. The art of protest” es pot veure a partir d’aquest divendres al Museu del Disseny Hub Barcelona. L’exposició mostra un recorregut a través de més de 70 obres, algunes de les quals inèdites i que es presenten a Barcelona, procedents de col·leccions privades.

Totes les creacions aborden qüestions que conviden a la reflexió, com el consumisme, les guerres, la religió o el canvi climàtic. Estan plasmades en diversos formats: serigrafies, grafits sobre fusta o llenç i fins i tot escultures.

Segons han explicat els responsables de l’exposició, la mostra també inclou un nou espai audiovisual immersiu que proposa “un viatge per la trajectòria artística de Banksy”, una experiència en realitat virtual i un reportatge fotogràfic (d’una vintena d’instantànies) de Steve Lazardies, amic personal de Banksy i que s’encarrega de capturar en imatges el seu treball arreu del món.

Dues peces originals

Per primera vegada, també s’exposaran dues peces originals de gran escala que estaven situades sobre parets d’edificis de Londres i Los Angeles. S’anomenen ‘Pissing guard’ i ‘Out of bed rat’ i es podran veure al vestíbul, fora de la mostra i, per tant, tothom qui entri a les instal·lacions del museu les podrà contemplar de forma gratuïta.

La mostra dedica un espai especial a l‘obra més coneguda de Banksy: ‘Nena amb globus‘, en què es podrà conèixer el significat i les influències de la creació.

La ‘Nena amb globus’ al carrer
Una de les serigrafies de la ‘Nena amb globus’ que es pot veure a l’exposició
Jack & Jill (els nois policies)

A banda, també es podrà veure una recreació de l’estudi de l’artista. El protagonista és una figura sense rostre (que representa la idea del seu anonimat). L’exposició estarà a Barcelona fins el 13 de març del 2022 i el preu de l‘entrada general és de 15 euros, els nens fins als 12 anys paguen 8 euros i fins als 3 l’entrada és gratuïta. L’horari és de dimarts a diumenge de 10 h a 20 h, l’últim passi es fa una hora abans del tancament. Dilluns tancat excepte festius.

Un artista enigmàtic

Banksy està considerat un dels principals referents de l’art de carrer, però la seva identitat encara és un misteri i només se sap que és britànic. Les seves obres, conegudes arreu del món, aborden temes universals i sovint tenen un punt satíric. Banksy convida a reflexionar sobre la política, els conflictes internacionals, l’escalfament global a través dels seus projectes. L’artista és un dels més reconeguts per als amants de l’art i entre les generacions més joves.