‘Cossos itinerants’, el projecte de performances i videoart que va inaugurar el festival el 9 de novembre a la capella, s’ha pogut veure també a la plaça de Joan Coromines. Fruit d’una col·laboració amb EINA, l’Hangar.org i La Escocesa, és un programa que exemplifica l’eix central del Loop d’enguany: l’exploració del cos com a eina de comunicació i representació.

Segons la directora artística del Loop, Carolina Ciuti, “després de la pandèmia ens ha semblat important tornar al cos, que ha estat afectat directament per la crisi, no només des d’un punt de vista de la salut, sinó també des d’un punt de vista cultural, econòmic i social”.

Quatre propostes performatives

A la plaça de Joan Coromines, s’hi ha pogut veure, per exemple, ‘Espejismos’, una creació que explora la exhibició de la intimitat dels cossos en l’espai públic. La signa Laura Arensburg. També s’han pogut veure propostes performatives de Natalia Carminati i Daniel Moreno, Citlali Hernández i Núria Nia i Valentina Alvarado i Carlos Vázquez Méndez.

L’espai públic no és el principal aparador del Loop, que desplega propostes en una seixantena d’espais artístics i culturals, des del MACBA a la Fundació Tàpies passant per la Filmoteca o la Casa Vicens.