La dansa pren el protagonisme aquest diumenge per celebrar el seu dia. Com cada any, s’han preparat activitats, tallers, homenatges i obres escèniques que omplen Barcelona des de fa dies. Divendres es va fer l’acte central amb una improvisació col·lectiva a la plaça dels Àngels i aquest diumenge, tot i la pluja que ha descarregat a la ciutat durant bona part del matí, s’han pogut mantenir la majoria de les activitats previstes.

Les activitats d’aquest diumenge estan descentralitzades i omplen de dansa, sobretot, els barris. A Sant Andreu, s’ha previst una mostra de totes les disciplines artístiques que imparteix l’Ateneu de Sant Andreu. A Gràcia, les demostracions continuen a càrrec de l’Espai Jove la Fontana la plaça de la Virreina s’ha omplert de swing després de la pluja matinera d’aquest diumenge, amb classes gratuïtes. Després de donar a conèixer la disciplina, una cinquantena de persones s’han sumat a la ballada de swing popular.

Un altre tipus de dansa, amb ritmes africans, ha ocupat l‘Artemisa Bcn Multiespai, que s’ha sumat al Dia Internacional de la Dansa amb una jornada de portes obertes, una activitat que s’ha salvat de la pluja ja que s’ha fet a l’interior de l’equipament.

Homenatge a Jean-George Noverre

Cada 29 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa en homenatge a Jean-George Noverre, considerat com el primer coreògraf que va treballar amb un llenguatge modern. Noverre va néixer precisament el 29 d’abril de 1727. A banda de les activitats prèvies i les d’aquest diumenge, l’agenda d’actes amb motiu del Dia Internacional de la Dansa continuarà fins diumenge vinent.