El món de l’espectacle viu una situació precària des de fa temps, segons expliquen alguns dels seus representants. Per això, aprofitant que aquest diumenge, 27 de març, ha estat el Dia Mundial del Teatre, s’han concentrat a la plaça Margarida Xirgu, on hi ha tres equipaments potents del sector com són el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre. Amb el lema “Contra la precarietat” han posat de manifest les mancances que viuen els actors, tècnics, sastres o il·luminadors de les diferents funcions, de tot tipus de format, que es poden veure a casa nostra.

Recorden que la intermitència de la seva feina no implica la precarietat laboral

Treballadors de diferents departaments artístics i tècnics expliquen que són conscients de la intermitència de la seva feina, però no consideren que aquest fet justifiqui unes condicions precàries a l’hora de ser contractats com, asseguren, que moltes vegades tenen. A més destaquen també l’aspecte jurídic. No se senten emparats i rebutgen “les figures de falsos autònoms, les subcontractacions i les externalitzacions de dubtoses obres i serveis”.

Apostem per una política de contractació directa als teatres i espais escènics
CGT Teatres Barcelona

Per tal de millorar aquesta situació, proposen regular les professions i oficis que conformen les arts escèniques i crear un codi de bones pràctiques, que inclogui els autònoms, i que garanteixi condicions dignes per a tots els treballadors del sector, sent aquest document d’obligat compliment per a totes les empreses que es dediquen a l’espectacle.