El Teatre Romea ha acollit la gala dels XXIV Premis de la Crítica de les Arts Escèniques, conduïda per Judit Martín i Jofre Font després d’una ocurrent actuació de Diana Pla Solina. L’espectacle amb més guardons ha estat ‘Opening night’, de La Veronal, proposta interdisciplinària d’una companyia de dansa que ret homenatge al món de l’espectacle. S’ha endut cinc dels set guardons als quals optava, entre els quals el de millor espectacle i millor direcció per a Marcos Morau.

‘Opening night’, de La Veronal

El premi al millor espectacle musical ha estat per a ‘La filla del mar’, producció de La Barni estrenada al Grec del 2021. També ha recollit premis per la música original i per la intèrpret femenina, Clara Solé. També ha merescut tres guardons ‘M’haurieu de pagar’, com a millor espectacle de petit format, pel text i per l’actriu principal, Àurea Márquez.

La Cubana i Q-Ars, premis especials

En l’apartat de dansa destaquen els dos premis de ‘La liturgia de las horas’, de Juan Carlos Lérida, millor espectacle i millor ballarí, ell mateix; Sol Picó, pel seu treball a ‘Malditas plumas’ ha estat reconeguda com amb el premi a la ballarina. Per primer cop s’ha donat un premi de circ, que ha recollit la companyia Los Galindos per ‘Mort de riure’.

La veterana companyia La Cubana, que ha estat celebrant els 40 anys d’història amb ‘Adeu, Arturo’, és enguany mereixedora del Premi Gonzalo Pérez de Olaguer, mentre que la companyia Q-Ars Teatre ha estat reconeguda amb el Premi Maria José Ragué.

A la gala també s’ha recordat en diverses ocasions el programa cultural ‘Àrtic’ que fins fa poc s’emetia a betevé. Pots consultar el palmarès complet al web de l’entitat organitzadora, Recomana.cat.