La dansa també hi tindrà un lloc predominant. Les coreografies, d’Ariadna Peya, seran constants, com es pot veure ja en el videoclip de presentació de l’espectacle. “Em fa molta il·lusió que s’hagi decidit posar la dansa a la mateixa alçada que la resta d’arts escèniques” ha explicat Peya durant la presentació de l’espectacle aquest dimarts. “Normalment la dansa es fa servir d’una manera molt més formal i no tan necessària per la dramatúrgia”.

Actors i actrius nous formen el repertori i interpretaran fins a una trentena de personatges. Són Roger Casamajor, Anna Castells, Cisco Cruz, Mercè Martínez, Marc Pujol, Aina Sánchez, Marc Soler, Elena Terrats i Marc Vilajuana. La direcció és a càrrec de Joan Lluís Bozzo i la direcció musical, d’Andreu Gallén. Gallén ha estat l’encarregat d’encaixar i adaptar 12 partitures de Lluís Llach a partir de les quals ha creat tota la banda sonora. Llach ha donat total llibertat a la companyia per fer canvis en les seves composicions, un gest, segons Bozzo, de “molta generositat”.

L’obra, basada en ‘Pèricles’ de William Shakespeare, actualitza la història original fent un paral·lelisme amb l’actual drama dels refugiats. De fet, l’espectacle comença amb una nena en un camp de refugiats que és consolada per un personatge fantàstic que li explica la història de Pèricles, el príncep de Tir. Com els ha passat a milions de refugiats els darrers anys, Pèricles es va veure obligat a fugir del seu país, en el seu cas expulsat pel governador Antíoc. Emprèn un viatge pel Mediterrani que el porta a Pentàpolis, on s’enamora de Thaïsa, la filla del rei. Junts emprendran la tornada cap a Tir, la casa de Pèricles, però el viatge no resulta plàcid.

L’espectacle ‘Maremar’ s’estrenarà dos anys després de l’últim musical de Dagoll Dagom, ‘Scaramouche’, que va ser un èxit i va arribar a guanyar sis Premis Butaca a l’edició del 2017.