L’obra d’art urbà anomenada ‘Criança’, una peça de l’artista visual i muralista Octavi Arrizabalaga, conegut popularment com a Aryz, ha estat seleccionada per la plataforma Street Art Cities com a una de les més destacades d’aquest 2023 a tot el món. Aquesta plataforma elabora cada any una llista de les millors obres d’art urbà, sobretot relacionades amb els grafits, i han inclòs l’obra d’Aryz entre les 50 que han seleccionat. La peça es va poder veure de juliol a desembre de l’any passat a l’absis de l’església del Pi i va ser tot un èxit de visitants.

Art urbà fusionat amb l’espai religiós

Aquesta obra que Aryz va fer per encàrrec de la basílica del Pi, en col·laboració amb el centre especialitzat en art urbà de Barcelona B-Murals, fusiona l’art urbà amb l’espai religiós de la basílica de Santa Maria del Pi.

14 metres d’alçària i 300 quilos

‘Criança’ es va fer en un gran llenç de 14 metres d’alçària i 300 quilos de pes. Es va instal·lar a l’absis de la basílica del Pi al juliol de l’any passat, on hi va estar fins al 18 de desembre. L’altar major recuperava així la presència d’art en aquest emplaçament, un fet que no passava feia dècades.

De fet, i donat la bona acollida que va tenir l’obra, la basílica estudia quina actuació es farà a l’interior de l’església. Reconeixen que s’ha produït un abans i un després de ‘Criança’ a l’interior de l’espai religiós. Qui estigui interessat a participar en la votació dels millors grafits del món té fins al 31 de gener d’aquest any. Les votacions es poden fer al web de la plataforma Street Art Cities.