Aquest dimarts a la tarda s’ha instal·lat a l’absis de la basílica de Santa Maria del Pi i Sant Jaume el mural de l’artista urbà Octavi Arrizabalaga, conegut com a Aryz. La peça, titulada ‘Criança’, representa l’acompanyament a una criatura fins que es pot valdre per ella mateixa.

La instal·lació de la peça ha estat complicada per les grans dimensions del mural, de 14 metres de llargària per 10 d’amplada, i l’espai poc usual on s’ha instal·lat, darrere de l’altar de la basílica. El lloc on ara hi ha ‘Criança’ havia esta ocupat abans per un retaule. Està previst que la peça es quedi a la basílica com a mínim fins Nadal.

Un mural pensat expressament per a aquest espai

Tot i tractar-se d’un emplaçament poc habitual per a una obra d’art urbà, ‘Criança’ encaixa perfectament a l’interior de la basílica. Com explica l’autor, Octavi Arrizabalaga, la peça s’ha pensat expressament per a aquest espai, tant les formes com els colors.

Altres obres d’Aryz arreu del món

No és la primera vegada que Aryz exposa en indrets singulars d’arreu del món. L’artista ha penjat les seves obres en esglésies com la de Saint Merry a París l’any 2020. A França també destaca ‘La pugna’ amb quatre boxejadors instal·lats al temple de Sant Eloi a la ciutat de Rouen fa quatre anys. Fins i tot, Aryz ha fet muntatges a Catalunya. És el cas de ‘La ruïna’ al Poble Vell de Corbera d’Ebre el 2021.