El proper diumenge, 12 de novembre, els nens i nenes de la ciutat de Barcelona podran tornar a gaudir d’una sessió de cinema en família als Cinemes Girona, emmarcada dins del Cicle de Cinema i Drets dels Infants. Fins al diumenge 26, aquestes sales obriran les portes per acollir un total de 28 sessions gratuïtes dividides en sis pel·lícules: ‘Ferdinand’, ‘Petites històries per ser qui es vol ser’, ‘Manou’, ‘Units per un somni’, ‘Kung Fu Panda’, ‘Billy Elliot’ i ‘La (des)educación de Cameron Post’. L’escollida per a diumenge vinent ha estat ‘Kung Fu Panda’. Totes les pel·lícules disposen d’audiodescripció i subtitulació sota demanda prèvia.

Aquesta proposta pedagògica té com a objectiu fer més accessible el cinema amb un missatge de fons, i aposta per la promoció dels valors a l’entreteniment destinat a la infància i l’adolescència, tal com afirma el comissionat d’Infància, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona ha planificat aquest cicle amb la finalitat de reflexionar sobre el dret de la infància a viure en pau.

Les projeccions de l’edició d’enguany es dividiran per nivells educatius: cicle infantil, cicle inicial, mitjà, i superior d’educació primària, 1r i 2n de l’ESO i 3r i 4t de l’ESO. El programa preveu quatre sessions destinades al públic familiar tots els diumenges; més una per al lleure educatiu on es visualitzarà la pel·lícula ‘Manou’, i una sessió més adreçada a adolescents el dijous 17 amb la projecció d”Units per un somni’.