Els cementiris de Barcelona s’han omplert aquest dimarts, 1 de novembre, de visitants carregats de flors per retre homenatge als difunts durant la festivitat de Tots Sants. No s’han vist aglomeracions com passava fa un temps, ni al cementiri de Montjuïc ni tampoc al del Poblenou.

Visites repartides abans i després de l’1 de novembre

Des de Cementiris de Barcelona asseguren que ja fa un temps que les visites s’espaien més. Ara ja no es concentren únicament l’1 de novembre i es reparteixen en els dies anteriors i posteriors.

La família de l’Àngels al Jardí de les Aromes

Es percep un canvi d’hàbits perquè les generacions més joves ja no s’acosten als nínxols per recordar els morts. Les incineracions també han contribuït a canviar una mica les tradicions. Molts s’han acostat al Jardí de les Aromes de Montjuïc on reposen les cendres dels familiars. El 2021, prop d’un 60 % de les famílies de Barcelona van optar per la incineració.

Xifres superiors a les d’abans de la pandèmia

Segons ha informat Cementiris de Barcelona, des del dimarts 29 d’octubre i fins al dia de Tots Sants, han visitat els 9 cementiris de la ciutat 92.700 persones. Segons les previsions al final d’aquesta campanya de Tots Sants s’hauran acumulat uns 120.000 visitants, unes xifres superiors a les del 2019.