És una de les cites més destacades en el calendari del districte de les Corts, però aquest any no ha estat fàcil tirar endavant la 16a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts. Les restriccions causades pel coronavirus han obligat a cancel·lar dues vegades el certamen, que en un inici estava previst per a finals del mes de març i que, finalment, se celebra aquesta setmana.

Potenciar joves talents en música clàssica

El concurs està organitzat per l’Escola de Música A Tempo, el districte i l’entitat Per l’Altre Cor Cremat i té com a únic objectiu potenciar les carreres professionals dels joves talents de la música clàssica. El certamen té dues categories: cant i instrumental.

La directora d’A Tempo, Sílvia Chocrón, explica que l’edició d’aquest any s’ha vist molt condicionada per la pandèmia i, no només perquè s’ha cancel·lat dos cops, si no perquè molts músics internacionals no han pogut desplaçar-se o han estat baixes d’última hora.

Dues fases classificatòries

Els participants en el concurs han de tenir entre 18 i 35 anys i han de superar dues fases de selecció abans de passar a la gran final que serà diumenge, dia 20 de desembre, a l’Auditori AXA. La primera fase en la categoria instrumental s’ha dut a terme a l’Escola A Tempo, mentre que la de cant es fa al Centre Cívic Trias i Peitx, que disposa d’una sala amb ventilació natural. La segona eliminatòria es farà entre dimecres i dijous al Centre Cívic Can Deu.

Premis en metàl·lic per als guanyadors

Tot i que encara no se sap del cert quants intèrprets participaran, ja que el context actual està generant moltes baixes d’última hora, Chocrón calcula que entre les dues categories hi haurà una setantena de candidats.

Els guanyadors s’enduran un premi en metàl·lic de tres mil euros i de mil, els finalistes. A més, es facilitarà que els músics puguin fer gires per donar a conèixer el seu repertori. Com a premi especial, s’atorgarà un “book fotogràfic” realitzat per l’estudi Antoni Bofill.