L’Orfeó Català ha tornat a cantar nadales a la plaça del Rei. Enguany sense mascareta ni mesures de distància. Això ha permès oficiar amb un cor de 90 cantaires, format pel cor principal de l’Orfeó i molts cantaires del Cor Jove i el Cor de Noies de la institució. Un concert gratuït fins a completar l’aforament que, com sempre, ha deixat sense seient moltes persones.
El concert, dirigit per Pablo Larraz i Montse Meneses (director i sotsdirectora de l’Orfeó), ha estat una versió abreujada del que l’Orfeó va oferir per Sant Esteve al Palau de la Música. “Com que vam interpretar cançons en què participaven molts cors, el que hem fet és recuperar força nadales tradicionals catalanes”, explica Larraz. Han sonat, entre d’altres, ‘El rustec villancet’, ‘El dimoni escuat’, ‘Fum, fum, fum’ i ‘El noi de la mare’.
Homenatge a les víctimes de la guerra
Però també han cantat alguns dels temes presentats al Palau, com la suite ‘Nadales de Sant Esteve’. “Enguany s’escau el centenari del naixement de Manuel Oltra, que va harmonitzar diverses suites, i hem fet un enfilall amb tres, arranjat per Andreu Diport“, comenta el mestre. Acompanyat al piano per Pau Casan, el cor ha repescat altres peces del concert de Sant Esteve com ‘The music of stillness’, d’Elaine Hagenberg, i ‘Scheydryck’, probablement, la nadala ucraïnesa més popular. “Ens semblava important fer un homenatge a les víctimes de la guerra”, rebla Larraz.
El concert ha acabat amb ‘El cant de la senyera’, l’himne de l’Orfeó Català, amb música del mestre Lluís Millet sobre un poema de Joan Maragall.