La cavalcada de les carteres reials de la Vila de Gràcia 2023 ha pogut celebrar-se després de dos anys d’absència. La cita ja ha aconseguit deixar enrere els dos anys d’absència forçada per la covid. La rebuda a l‘Ona, la Sitar i l’Estel de Foc ha estat multitudinària: els carrers per on ha passat aquesta comitiva màgica ha estat plena d’infants que volien entregar en mà les seves cartes als Reis.

Les carteres reials, peces indispensables

Les carteres reials s’han convertit en una peça indispensable de l’equip dels Reis d’Orient. Fan que la màgia de la nit de Reis sigui possible. I com passa amb els Reis d’Orient, els nens tenen les seves carteres preferides. Per a qui encara no les conegui es diuen Ona, Sitar i Estel de Foc.

L’Ona prové de la vella Europa i estima com ningú l’astrologia i els invents. Coneix molt bé totes les rutes que els Reis d’Orient han de seguir per poder arribar a totes les cases.

La Sitar, amb la seva ànima musical i artística, prové de l’Orient Llunyà i coneix totes les llengües del món. De fet és la traductora de totes les cartes. I per acabar, l’Estel de Foc prové de l’Àfrica i estima la natura i l’ecosistema com ningú. El coneixement que té de la Terra li ha permès crear l’encanteri d’invisibilitat amb què pot entrar a les cases durant la nit.

Recorregut ple a vessar

El recorregut que han fet les carteres reials de la Vila de Gràcia ha estat: els Jardinets, Gran de Gràcia, Montseny, Perla, Sant Lluís, Torrent de les Flors, la travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Diluvi i la plaça de la Vila de Madrid. Tot el recorregut ha estat ple de nens que volien entregar a aquestes carteres singulars els seus anhels i desitjos, continguts en unes missives molt especials.

Notícies dels Reis 2023