Els objectes i material escènic de la trajectòria de Vol-Ras es concentren aquesta setmana en un mateix espai. La companyia teatral es retira dels escenaris després de 35 anys en actiu, i ha decidit posar a la venda el vestuari i l'escenografia dels seus muntatges. Des d'avui es poden adquirir, i els articles que hagin quedat sense comprador previ divendres es podran comprar per subhasta al seu magatzem del Poble-sec. JOAN FANECA, companyia de teatre Vol-Ras "Els preus són simbòlics, evidentment no hi ha cap cosa que es vengui realment pel seu valor. Primera perquè l'has usat en tants espectacles o en tants moments que és molt difícil donar un valor a això. I després perquè són coses, en definitiva, usades." Vol-Ras ha decidit posar punt final a la seva trajectòria per la manca d'ajudes econòmiques i per la caiguda en la contractació de funcions en gira. És una de les companyies pioneres a l'estat en el teatre gestual, i ha produït un total de 19 espectacles. Vol-Ras serà recordat per seduir el públic amb un teatre que sembla innocent però amaga trames complexes de relacions humanes i situacions quotidianes. I això sí, sempre amb una bona dosi d'humor.

Joan Faneca i Joan Sagalés deixaran els escenaris com a companyia Vol-Ras després de 35 anys d’història. Argumenten aquest comiat pel fet que la Generalitat no els ha renovat la subvenció trianual que rebien durant els darrers anys i la caiguda de la contractació com a conseqüència de la crisi econòmica.

Ara, la companyia posa a la venda des d’aquest dilluns i fins dijous perruques, sabates, barrets, focus i objectes diversos que els han acompanyat en 19 espectacles. Divendres, 24 de juliol, a les 11 h se subhastarà tot el material que hagi quedat.

Per als espectadors que vulguin veure per últim cop aquests pioners del teatre gestual, el mes de desembre iniciaran una gira de comiat amb l’espectacle ‘Da capo’. La primera escala serà al Teatre Poliorama, tot i que encara no se n’han fixat les dates.