Les obres de Shakespeare sempre presenten algun moment còmic. A 'Els còmics d'una nit d'estiu', però, l'humor n'és el pal de paller. L'espectacle el protagonitzen els actors d'una companyia de teatre, personatges secundaris al 'Somni d'una nit d'estiu', que estan preparant la seva representació d'una manera força esbojarrada. Encara que no segueix el text del dramaturg anglès, al muntatge hi ha moltes referències a les seves obres per tal d'apropar-lo a l'espectador. IVAN CAMPILLO, autor, actor i director "Hi ha tota una sèrie de detalls per introduir a tota aquella gent que vulgui aprendre alguna cosa de Shakespeare. Però és per a tots els públics, no cal haver conegut el 'Somni d'una nit d'estiu' ni haver vist l'obra." L'espectacle té una forta influència clown i juga constantment amb l'humor directe i gestual. Però, alhora, els personatges mostren més complexos, i s'allunyen de l'arquetip de pallasso. IVAN CAMPILLO, autor, actor i director "Buscar la innocència, no fer els 'tontos' perquè són 'tontos', sinó fer una mena de nens, una cosa molt infantil a l'hora de dirigir-los i a l'hora de buscar el personatge que creï empatia amb el públic, que t'acabis estimant a cadascun d'ells. Tots són diferents i tots et fan riure i et fan passar una bona estona." Tot i estar basada en els personatges de Shakespeare, el text d'Ivan Campillo és força personal, fins i tot inclou alguns moments musicals. RAMON GODINO i QUIM CASAS, actors "L'Ivan té les idees molt clares. Ho té molt clar i sap cap a on hem d'anar. I quan el capità d'un barco té molt clar el timó, jo penso que tota la tripulació està supertranquil·la i et fa sentir segur, molt segur. Cosa molt important." L'obra, en un principi, estava programada fins a finals d'agost, però gràcies a la bona resposta del públic, s'ha decidit prorrogar fins a l'octubre.

Tot i estar basada en els personatges de Shakespeare, el text d’Ivan Campillo és força personal. Fins i tot inclou alguns moments musicals.

L’obra presenta un humor gestual i directe molt proper a l’estil clown, tot i que els personatges van més enllà de l’arquetip de pallasso i busquen “crear una empatia amb el públic i que la gent se’ls estimi”, assegura Campillo.

L’autor i director del muntatge, que també surt a escena, explica que es tracta d’un espectacle “per a tots els públics, no cal haver conegut el ‘Somni d’una nit d’estiu’ ni haver vist l’obra“. Encara que no segueix el text del dramaturg anglès, a l’obra creada per Campillo hi ha moltes referències a les obres de Shakespeare per tal d’apropar-lo a l’espectador.

La companyia Apunta Teatre és la responsable d’altres muntatges com ‘Tu digues que l’estimes’ o ‘Totes les parelles ho fan’. Gràcies a les bones crítiques i la bona acollida del públic, ‘Els còmics d’una nit d’estiu’ ha estat prorrogada fins a l’octubre.