Des d’aquest dimarts i fins al 14 de juny Barcelona s’omplirà amb més de 100 activitats relacionades amb el disseny: conferències, tallers, exposicions… El lema d’aquest any, “Transformant la societat”, és una clara voluntat de deixar de veure el disseny com una disciplina exclusiva i elitista.

En la inauguració de la 12a Barcelona Design Week, el divulgador del disseny sud-africà Ravi Naidoo ha començat el discurs d’inauguració recordant que el seu primer viatge llarg va ser a Barcelona l’any 1992, un moment en què la ciutat bullia de disseny. Naidoo es va emportar aquest esperit però el va dotar de més contingut social, per ajudar a la transformació democràtica que estava vivint el seu país.

Entre les activitats més socials destaca el projecte Krea. Mirades diferents en processos creatius, que busca destacar l’aportació de mirades diferents dels col·lectius com els discapacitats físics o mentals. La mostra, que ha comptat amb la col·laboració de La Casa Carlota, es podrà veure més enllà de la Design Week al Disseny Hub Barcelona fins al 31 d’agost.

El disseny té una mirada que pot ser social, que posa l’usuari al centre de qualsevol projecte, i estem convençuts que aquesta mirada pot canviar moltes iniciatives que, en aquests moments, no tenen tant en compte la persona.” D’aquesta manera la directora del Barcelona Centre de Disseny, Isabel Roig, ha explicat a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el poder transformador del disseny.

Escolteu-ho aquí: