Des del mes de gener i almenys fins a finals de març ‘Gordas’ fa funcions els dilluns al Teatre Condal, el dia que ‘Escape Room 2’ descansa. Dirigida per Carlos Mesa, un dramaturg de només 23 anys, la comèdia està protagonitzada per l’alacantina Teresa López i la sabadellenca Mara Jiménez, que interpreten diverses dones amb sobrepès.

A Madrid fa tres temporades que fa funcions en cap de setmana, concretament al Teatro Luchana. “Crec que la clau és que duem un missatge diferent a persones que potser mai s’han sentit representades dalt d’un escenari. Això i que és una comèdia”, apunta Jiménez. “No es pot reduir l’obra al tema de la grassofòbia, perquè parlem de religió, de sexe, de relacions de parella, de feina…”, afegeix López.

“Bodypositive”

Una de les primeres escenes planteja el rebuig continuat que pateix una noia quan es presenta a càstings. “Qualsevol actriu grassa es troba que als càstings el seu perfil no hi entra, tret que sigui per representar un personatge estereotipat, una caricatura”, comenta Jiménez.

Les dues actrius sumen més d’un milió de seguidors a Instagram i TikTok com a referents del corrent de pensament “bodypositive“. “Un corrent força recent que, en definitiva, el que fa és empoderar, no només persones amb sobrepès, amb un missatge que anima la gent a estimar el seu cos”, concreta López.