festival flamenco 2019

El Ciutat Flamenco aterrarà a Barcelona del 16 al 31 de maig. La 26a edició d’aquest festival inclourà nou espectacles centrals que es duran a terme en diferents sales de la ciutat com Luz de Gas, L’Auditori de Barcelona, BARTS i Taller de Músics 24.

La inauguració del festival anirà a càrrec de Chicuelo, que presentarà el seu últim disc en solitari, ‘Uña y carne’ el 16 de maig a la sala Luz de Gas. Altres artistes com Rocío MárquezAntonio Rey o María Terremoto aprofitaran aquest esdeveniment per donar a conèixer també els seus discos. El protagonista de la cloenda serà el “baile”, amb l’espectacle ‘El nuevo tiempo’, de Bailaorasi La Chana.

Segons ha afirmat David Leiva, director artístic del festival, la programació està dividida en tres línies ben diferenciades, entre les quals trobarem concerts, classes magistrals i el Primer Congrés de Flamencologia i Pedagogia Flamenca. També s’hi inclouran un conjunt d’activitats obertes al públic com conferències, presentacions, exposicions, tallers oberts, taules rodones i recitals.

La edició d’enguany coincidirà amb el 40è aniversari del Taller de Músics, una fundació que té com a objectiu principal fer de Barcelona un punt de referència en l’ensenyament musical i els mètodes pedagògics avançats.

La història d’una cultura musical arrelada a la ciutat

El Ciutat Flamenco ha estat present durant 26 anys consecutius a Barcelona. És un expositor de grans noms i propostes que han marcat tant la història com l’evolució del flamenc del segle XXI. La capital catalana ha estat una gran impulsora d’aquest gènere musical, ja que ha acollit esdeveniments històrics i actuacions que han marcat la cultura del flamenc.