Àrea, Espai de Dansa i Creació ha organitzat fins al 5 de maig actuacions, tallers i exposicions al seu local, però també a diferents espais de Gràcia per celebrar la Setmana Internacional de la Dansa. Una d’aquestes activitats ha fet sortir els ballarins de la seva zona de confort i experimentar improvisant en diferents aparadors del carrer de Verdi, a la Vila de Gràcia.

La Setmana Internacional de la Dansa

Com cada any, a l’abril se celebra la Setmana Internacional de la Dansa. Per això, Àrea, Espai de Dansa i Creació ha organitzat diferents activitats sota un mateix fil conductor: la dansa com a instrument cultural i eina social. Sota aquesta premissa els organitzadors plantegen una reflexió: treballar la dansa com un vehicle d’expressió personal i social i també com un instrument artístic. Expliquen que el moviment pot generar reflexió i denúncia, ser pont entre persones de diferents cultures o creences, facilitar la inclusió social i transmetre bellesa, esperança, admiració i entusiasme.

14 ballarins han ocupat vuit aparadors

Vuit aparadors del carrer de Verdi s’han omplert durant una hora de moviment. Els maniquís en aquesta ocasió no eren de plàstic, sinó de carn i ossos, i han cobrat vida. 14 ballarins s’han fet seves les botigues i han improvisat segons l’espai on eren o la interacció amb el públic. “Una persona va pel carrer i no està acostumada a veure dansa, llavors de cop que aparegui una persona amb vida, que respira, que et veu, que en un moment donat pot parlar amb tu és una altra manera de veure-ho i d’acostar aquest art”, apunta Estela Canal, ballarina d’Àrea, Espai de Dansa i Creació. L’objectiu d’aquesta proposta és convertir un espai quotidià en un espai artístic i acostar la dansa al carrer.

Una nova forma de mostrar els productes

Els comerços hi han participat activament deixant roba i complements als ballarins. Explica Sara Saavedra, de la botiga Dlirio, que les ballarines del seu comerç “són maniquís, una mica és el concepte, i els poses roba, algun penjoll o alguna arracada, sense deixar el concepte de maniquí”.

Fins al dia 5 de maig hi ha més propostes escampades per la Vila de Gràcia, un barri que és, segons els organitzadors, un punt neuràlgic de la dansa a la ciutat.