La 29a edició de la Diada dels Castellers de Sants ha estat la primera actuació amb quatre castells i dos pilars des del 10 de març del 2020, quan l’activitat castellera es va veure obligada a aturar-se a causa de la pandèmia de la covid-19. En aquesta ocasió s’hi han aplegat al voltant de 200 castellers i han aprofitat que, des d’aquesta mateixa setmana, no hi havia límit d’aforament.

Durant l’actuació, els Borinots han descarregat un 3d7, un 4d7, un 5d6, un 4d6 amb agulla i dos pilars de quatre simultanis. El principal repte durant els assajos, més enllà del compliment de les mesures sanitàries, ha estat el pom de dalt, que corona les construccions. Tal com explica Ariadna Vázquez, co-cap de colla dels Castellers de Sants, després de dos anys “la canalla passa de ser molt petita a molt gran”, raó per la qual han fet castells petits, “sobretot pensant en la canalla”, que no ha pogut assajar gaire.

El recinte a la plaça de Bonet i Muixí s’ha perimetrat, de tal manera que el públic ha pogut gaudir de la demostració des de l’exterior. L’ús de la mascareta ha estat obligatori en tot moment, ja que degut a les característiques de l’activitat castellera no es pot mantenir la distància social.

La primera aparició dels Castellers de Sants va ser per les festes de la Mercè, el 24 de setembre, quan van fer una construcció més senzilla, de tres pilars de quatre respectant les mesures vigents en aquell moment. Al final d’aquesta temporada encara tenen previst actuar en tres ocasions més: per Tots Sants, a Vilafranca del Penedès; el 20 de novembre, al 25è aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia, i l’endemà, a la Diada dels Minyons de Terrassa.

Concert de tardor

Per posar el punt final a aquesta Diada, els Castellers han organitzat, juntament amb el Correllengua, un concert al carrer de Viriat. Lasta Sanco i El Pony Pisador encapçalen aquest fi de festa al qual només s’hi pot accedir amb reserva.