Els feligresos que aquest dilluns al migdia han anat a la Catedral de Colònia, a Alemanya, s’han trobat amb una imatge insòlita: l’actuació dels Castellers de la Vila de Gràcia a l’interior del temple. L’actuació castellera forma part d’un intercanvi cultural de tres dies amb els Castellers de Berlín i amb l’Associació del Carnestoltes de Colònia. Es tracta del projecte 3xUNESCO que uneix tres elements considerats patrimoni de la humanitat: els castellers, el Carnaval de Colònia i la seva catedral.

Els de Gràcia han actuat aquest dilluns de Pentecostès fent pilar de quatre per sota, un 4 de 7, un 4 de 7 amb l’agulla, un 3 de 6 aixecat per sota i dos pilars de 4. La colla gracienca ha pujat castells tant a les portes com a l’interior del temple al costat del seus fillols, els Castellers de Berlín, que aquest any celebren el seu cinquè aniversari.

Primer viatge d’una colla castellera després de la covid

Aquest intercanvi cultural a Colònia estava previst el 2020 però es va haver d’ajornar per culpa de la pandèmia. De fet, aquest viatge és el primer d’una colla castellera a l’estranger des de l’inici de la covid.

Fins a Colònia hi han viatjat uns 150 membres de la colla gracienca que han estat rebuts per l’alcaldessa de Colònia. També han fet un assaig conjunt amb els Castellers de Berlín, la única colla castellera que hi ha a Alemanya i que està integrada per una trentena de membres.