El concert no podia començar de cap altra manera que recordant l’absència de Roger Blàvia, qui no va superar un trasplantament de fetge el  3 de novembre. Era previst que Marc Miralta el substituís durant el postoperatori, però no per a sempre, com probablement succeirà a partir d’ara. Blàvia estava estretament vinculat a Benavent des de feia 14 anys.

Abans d’arribar al Festival de Jazz For Jaco, Toots and Paco, un projecte entre el trio de Benavent  (amb Roger Mas al piano i Roger Blàvia a la bateria) i Antonio Serrano amb l’harmònica, va néixer a Girona al setembre, quan se celebrava, amb el festival Jacophonic, el 30 aniversari de la mort de l’influent baixista Jaco Pastorius. El repertori inclou temes seus com ‘Three views of secret’ , una picada d’ull a Toots Thielemans, i peces de Paco de Lucía com ‘Ziriab’.

El 2018 sortiran al carrer tres treballs amb el nom de Carles Benavent, qui trenca un silenci discogràfic de sis anys: un d’enregistrat al Jamboree al juliol amb Raynald Colom, Tomasito i el trio (encara amb Blàvia); un amb Jorge Pardo i Tino di Geraldo, i un amb el quartet de corda de Joan Sanmartín.