Aquesta any el Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art de Barcelona, Sónar, celebrarà el seu 25è aniversari i, aquest dimecres, s’han presentat els 33 primers noms del cartell. Destaquen  Gorillaz, LCD Soundsystem, Diplo, Richie Hawtin, Bonobo i Ólafur Arnalds.

El Sónar 2018 se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de juny a Barcelona, als mateixos escenaris de les últimes edicions, a la fira de l’Hospitalet a les nits i a Montjuïc a les sessions diürnes. La cita s’insinua ja com una celebració històrica per commemorar els 25 anys del festival que comptarà amb més de 130 espectacles.

Per començar, com un dels plats forts, mai fins ara havia actuat el grup britànic Gorillaz a Barcelona. Ho faran en aquesta edició del Sónar . La banda virtual de Damon Albarn i Jamie Hewlett vindran dins la gira del seu últim treball, ‘Humanz’.  També destaca el pas per Barcelona de LCD Soundsytem, el grup de James Murphy retorna després de la seva separació el 2010. Serà la seva única actuació a tot l’estat.

 

Tampoc no s’ha de passar alt l’actuació de Diplo, de qui s’espera una sessió de discjòquei que promet. I no faltaran a la cita dos dels habituals, Richie Hawtin i Laurent Garnier. Són només els primers noms del cartell que, sens dubte, encara té reservades més sorpreses.