Del 22 al 25 de febrer, se celebrarà el primer festival feminista Ruda, un esdeveniment per reflexionar sobre la interacció entre la cultura i el feminisme. El Ruda serà un punt de trobada per a artistes, creadores i persones referents que compartiran les seves experiències i abordaran els diferents desafiaments actuals del transfeminisme i el món de la cultura, amb convidades com Kathy Sey, Gemma Ruiz, Nadia Hafid i Natza Farré.

El festival està organitzat per la llibreria cooperativa La Carbonera, amb la col·laboració de diverses entitats del Poble-sec i Sant Antoni: la sala Paral·lel 62, el Centre LGTBI, el Centre Cultural Albareda, el col·lectiu Onada Feminista, el Punt d’Informació i Atenció a la Dona i l’Ajuntament de Barcelona.

Quatre dies de festival i una desena d’activitats

El festival Ruda desplegarà quatre dies de programació amb una desena d’activitats de diferents formats mitjançant panells, xerrades i tallers. El festival es preguntarà, entre altres assumptes, quin paper té la creativitat dins la lluita feminista i si la perspectiva de gènere ha d’impregnar cada aspecte de la cadena cultural i com. Buscarà innovar en la producció cultural, repensant els models des d’una perspectiva de gènere per trobar maneres més equitatives i inclusives de crear i compartir la cultura.