Cada any, la passejada de les gegantes Laies tanca la festa major d’hivern amb un recorregut per Ciutat Vella. Enguany, la cercavila no es farà perquè la festa major s’ha hagut d’adaptar per la pandèmia però els barcelonins podran visitar els gegants en dues exposicions.

Les gegantes Laies i els gegantons infantils de les colles geganteres de la ciutat s’instal·len des d’aquest cap de setmana a l’Ajuntament i a El Born Centre de Cultura i Memòria, respectivament, per celebrar les Festes de Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona.

Entre les gegantes Laies hi ha la Gegantona Laia, la Laia de la Plaça Nova i la Laia dels Gegants del Pi, entre d’altres. Pel que fa als gegantons infantils, són una iniciativa de la Coordinadora de Geganters de Barcelona per reivindicar, d’una banda, el paper de la dona en la cultura popular i homenatjar Santa Eulàlia i, de l’altra, fomentar la participació dels infants en el món geganter.

  • Les Gegantes Laies s’exposen al pati de l’Ajuntament a la plaça de Sant Jaume fins al 12 de febrer i es poden visitar d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Els gegantons infantils es poden veure a El Born Centre de Cultural i Memòria fins al 21 de febrer, de dimarts a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 20 h.

Exposició del bestiari infantil

A banda dels gegantons, al Born CC també es pot visitar la mostra de figures festives “El Corpus és bestial”, que forma part de la commemoració del 700 aniversari de Corpus a Barcelona i inclou peces originals del s. XVIII. També s’hi pot veure l‘exposició de bestiari infantil i l’exposició fotogràfica Catifes de flors al Born, que fa un repàs de la trajectòria de la Federació de Catifaires de Catalunya en els últims 15 anys (del 7 al 21 de febrer).

Així mateix, amb motiu de la festa major d’hivern, l’espai se sumarà a la jornada de portes obertes que faran alguns museus de la ciutat els dies 12 i 13 de febrer, com el CaixaForum, el MACBA, el CCCB, el MNAC o el CosmoCaixa, entre d’altres.

Altres activitats presencials com la cerimònia del penó o l’ofrena floral a Santa Eulàlia han estat cancel·lades, però es podran seguir telemàticament a través del web de l’Ajuntament. Per accedir a les activitats presencials no cal cita prèvia, però sí que s’han de seguir les mesures sanitàries.