Xavier Trias també ha estat molt crític amb les maneres que, segons ell, adopta el nou govern municipal. L’ha titllat de “partidista” i l’ha acusat de manca de diàleg i de “ressuscitar maneres de fer que estaven proscrites”. També ha ironitzat sobre la importància que es dóna a les xarxes socials. Ha criticat que “estem tot el dia enviant missatges i això és més important que el que es fa” alhora que ha assegurat que té la sensació que “la preocupació màxima d’aquest Ajuntament és com ens farem una foto”.

El president de CiU a l’Ajuntament ha assegurat que “és lamentable la sensació de paralització” de l’actual govern municipal. Ha posat d’exemple les 178 preguntes que han formulat i de les que només han respost una i ha afegit que “als districtes hi ha una inactivitat política i és dóna l’esquena a les entitats”.

En la seva valoració, Trias ha rebutjat decisions com la supressió de la pista de gel de la plaça de Catalunya o la política duta a terme amb les escoles bressol per excloure’n el tercer sector. També ha mostrat el seu profund desacord en aturar la xarxa ortogonal, en “tres  línies que estan consensuades als consells de districte” o les llicències turístiques a la ciutat.

Pel que fa a la intenció del consistori de destinar 96 milions del superàvit a inversió social, Trias ha dit que analitzaran els detalls de la proposta però ha recordat que “si hi ha ingressos és perquè s’han fet bé les coses” i ha considerat que “el primer que haurien de fer és donar les gràcies a l’anterior govern.” També ha advertit que “la gran força que ha tingut Barcelona aquests anys és no caure en un pla d’estabilitat pressupostaria que ens hagués complicat molt la vida”.

Trias ha conclòs que el govern “atura les coses i això fa perdre oportunitats, algunes per un concepte ideològic”. En aquest àmbit, ha reiterat que la seva formació és partidari “del creixement econòmic i que les coses vagin bé” en oposició de les posicions que aposten pel decreixement ja que “és el disbarat més gran de la història”.

L’exalcalde de Barcelona ha criticat també el posicionament del consistori sobre el procés sobiranista. Ha lamentat que Barcelona no s’hagi adherit a l’AMI i estigui perdent força en la capitalitat del país i se situï “al marge del procés més decisiu que tenim en aquests moments”.

En relació amb l’acollida de refugiats, Trias ha declarat que el govern els tindrà “al seu costat, amb posicions serioses” i que la seva formació ha entregat un document amb “accions propositives que permetin concretar i avançar però ha recordat també que “això no és la Lluna” i que “a Barcelona hi ha 20.000 persones amb una situació de al·legalitat”.