El Jardí del Palau Robert acull l’exposició “Bruce Springsteen. Barcelona 1981″, un recull de fotos de Francesc Fàbregas dedicat al primer concert que va fer Springsteen a Barcelona i a tot l’estat. A la mostra fotogràfica —oberta fins al 14 de maig i gratuïta— l’acompanyen els comentaris de diverses personalitats que van assistir a l’espectacle, com per exemple Loquillo, els periodistes Jordi Bertran o Juan Cervera, o el director de cinema Manuel Huerga, entre d’altres.

Segons la directora general de Difusió del Palau Robert, Eva Pomares, el primer concert de Bruce a Barcelona va deixar molta empremta. “Aquella primera trobada va deixar una empremta inesborrable a uns i a altres. Músics, promotors, periodistes i públic van viure amb intensitat les tres hores que va durar l’actuació de Springsteen i la seva inseparable E Street Band”.

Palau robert expo Bruce Springsteen

Fàbregas tenia un tir de càmera “formidable”

El periodista Jordi Bianciotto explica que Francesc Fàbregas, “treballava llavors a la revista musical i de referència ‘Vibraciones’ i que aquella nit va gaudir d’una posició privilegiada, ja que va ser contractat com a fotògraf oficial del concert per CBS”. Segons explica Bianciotto, el fotògraf va gaudir com ningú i va deixar un gran testimoniatge de la “formidable maquinària de rock’n’roll” que va desplegar a l’escenari i dels lligams que va establir amb Barcelona.

Ets l’únic fotògraf i et donen permís per fer fotos a tres o quatres cançons, vaig decidir fer “trampetes”
Francesc Fàbregas, fotògraf

Les seves fotos van omplir pàgines i pàgines de revistes i diaris d’arreu del món. Fàbregas va tenir temps d’omplir quatre carrets, dos en blanc i negre i dos a color. Recorda treballar contra rellotge i com se les va empescar per continuar fent fotos fora del temps permès. “Ets l’únic fotògraf i et donen permís per fer fotos a tres o quatres cançons, vaig decidir fer “trampetes” i fer-ne algunes des de fora del recinte per a premsa”, ha rememorat el fotògraf.

“Des d’ara us porto dins del meu cor”

“Des d’ara us porto dins del meu cor”, va acabar exclamant Springsteen al final del concert. Reconeixia que mai havia vist cares tan apassionades en un concert. I, això, precisament, és el que més lamenta Fàbregas, no haver fotografiat el públic en un concert que ha acabat formant part de la història de la ciutat.