Els llibres infantils i juvenils passen per un bon moment, ja que proliferen les llibreries especialitzades que cada cop tenen un major nombre publicacions de més qualitat i el gremi de llibreters de Catalunya confirma l’increment de vendes.

Els llibres per a nens i joves cada cop tenen més pes i molts són a la carta de Reis. I no és estrany si es té en compte que, com expliquen els mateixos llibreters de la ciutat, les editorials aposten per publicacions cada cop més acurades i de bona qualitat, tant pel que fa als textos com a les il·lustracions. Així ens ho detalla Núria Cárcamo, de la recent inaugurada Sendak, on els àlbums il·lustrats tenen un lloc preeminent.

Les llibreries Sendak, Casa Usher o La Carbonera són només tres exemples d’una tendència que ja es fa evident a Barcelona: l’auge de la literatura infantil i juvenil. Se sumen a espais com Abracadabra, La Petita, Pebre Negre o Al·lots, entre altres.

Dades del Gremi de llibreters

Una tendència que avalen des del Gremi de llibreters de Barcelona. Segons Libridata, una plataforma digital impulsada pel Gremi i la Cambra del Llibre de Catalunya que compatibilitza les vendes a partir de 200 punts de venda de llibres a Catalunya. Els llibres infantils i juvenils han seguit la tendència general de recuperació del sector el passat 2017 i han augmentat la seva venda entre un 3 % i un 4 % entre gener i setembre (en comparació al mateix període de l’any passat). A l’octubre i novembre, el creixement es va frenar i les vendes van baixar sobre un 1 % (no obstant, altres gèneres com la ficció van davallar entre un 3 % i un 5 %). Si, a més, es té en compte la campanya de les festes de Nadal,  l’any, segons el gremi, confirma la tendència a l’alça en les vendes del gènere infantil i juvenil.