La Biblioteca Pública Arús presenta una exposició sobre la Barcelona de principis de segle XX. En concret, dels anys entre les dues exposicions que van transformar la fesomia de la capital catalana i la van convertir en un referent, la Universal del 1888 i la Internacional del 1929.

En aquest període la ciutat es va estendre, va millorar serveis i construir infraestructures, i va créixer en nombre d’habitants. Són escenes que apareixen en postals i també llibres o publicacions de l’època, que s’acompanyen d’alguns objectes.

Barcelona es va transformar en una ciutat cosmopolita gràcies a l’Exposició Universal del 1888 i la Internacional del 1929. La mostra il·lustra el creixement de la ciutat, com es van crear vies de comunicació i com es van incorporar pobles veïns. El comissari, Josep Maria Clavell de Dalmases, destaca la difícil orografia barcelonina, amb tot de ponts i rieres.

150 postals inèdites de Barcelona

Josep Maria Clavell de Dalmases ha recollit 150 postals originals de l’època que pertanyen al col·leccionista Juan Navarro i que és la primera vegada que es mostren al públic. S’hi poden veure imatges de la construcció de places, del monument a Colom o d’infraestructures com el tren del port, i es presenta la ciutat com un atractiu turístic per descobrir.

En les postals seleccionades, el comissari ha intentat que hi hagi gent, ja sigui passejant o treballant. De fet, en l’última de les 24 vitrines es fa un petit homenatge als barcelonins d’aquell moment, amb postals de fotografies de grups de persones.