Malgrat la retallada del pressupost en un 6% respecte a l’any passat, la BCNegra ha programat per a aquesta edició de 2013 un seguit d’activitats que els amants de la novel·la negra no es poden perdre. Enguany s’abordaran temes molt vinculats a fets d’actualitat com és el futur de les llibreries, amb el títol ‘Assassinat o mort natural’, i la participació del responsable la desapareguda Llibreria Catalònia, Miquel Colomer. També s’hi tractarà la corrupció política amb del periodista grec Kostas Vaxevanis, que va publicar la ‘Llista Lagarde’, d’evasions fiscals. I amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra es tractaran els delictes i crims en entorns museístics.

Tot i les absències de Francisco González Ledesma i Andrea Camillieri, que no hi poden assistir per motius de salut, autors com Javier Cercas, Andreu Martín, Carlos Zanón i Anne Holt, entre d’altes, participaran en taules rodones, converses, clubs de lectura, exposicions, intercanvis de llibres, trobades amb escriptors i cinema negre.

L’edició d’enguany s’endinsa a les xarxes socials amb un seguiment a través de Twitter de les activitats programades amb el hashtag #BCNegra13. A més, s’ha convocat un concurs a través d’Instagram per trobar els millors escenaris de novel·la negra de Barcelona. Els usuaris podran etiquetar les imatges el hashtag #raconsbcnegra.