El Teatre Borràs fa funcions de la nova versió de ‘Sopar amb batalla’. Una tragicomèdia que Jordi Casanovas va escriure en un taller per alumnes de l’Escola Eòlia, i després va fer funcions al Versus Teatre.

La versió del Borràs, més ambiciosa, té nou repartiment: Júlia Barceló, Jordi Coll, Peter Vives, Meritxell Calvo, Mar del Hoyo, Majo Cordonet i Francesc Ferrer. Casanovas ha introduït també canvis en el text, una ficció sobre les hipocresies que amaga una teòrica i educada amistat.

Amics en apariència

El Dani i la Cris (Ferrer i del Hoyo) s’acaben d’instal·lar en una casa al mig de la natura i conviden els amics d’ella a sopar. El Dani espera una nit molt especial: es declararà a la Cris davant dels qui encara el consideren un sobrevingut. Però una broma pesada del Rafa, un dels amics de la Cris, ho capgira tot.

Els enfrontaments a tort i a dret pugen de to, i afloren traïcions i enganys que qüestionen la pretesa vella amistat entre la Cris, el Rafa (J. Coll), el Sergio (P. Vives), la Clara (M. Calvo) i la Rocío (M. Cordonet). A partir de diveros girs, passem de comèdia de situació a tragicomèdia delirant.

“És tot tant surrelista que fa riure, però els personatges pateixen”, comenta Ferrer. Casanovas du la comèdia a l’extrem, bevent de les “sitcoms” més boges i accentuant els trets caricaturescs dels personatges. Una gamberrada que fa funcions fins al 2 de maig.