60 anys després de la deportació, els familiars de les persones que van ser expulsades de Dauville han pogut tornar a la població minera per recuperar els objectes personals dels seus pares i avis. Aquest és el fil conductor del joc d’escapada que ha inaugurat aquest divendres el festival DAU i que ha tingut la participació de 500 persones. El joc, que s’ha fet a l’estadi Narcís Sala de Sant Andreu, s’ha convertit en la “room escape” més gran d’Europa, una modalitat de joc que cada vegada té més seguidors.

Els plats forts

L’acte més multitudinari, també gratuït, serà la fira de jocs, que se celebrarà el cap de setmana del 25 i 26 de novembre a la Fabra i Coats. Al recinte s’hi instal·laran taules per provar més de 200 jocs, de versions conegudes com el Carcassone o el Catan fins a prototips que encara no s’han posat en marxa.
També s’han previst dues jornades dedicades a la simulació històrica, els anomenats “war games”, en què es fan representacions de fets històrics o de ciència-ficció amb tota mena de detalls.
No hi faltarà el Dau Pro, un espai destinat als professionals del sector del joc que acollirà editors, il·lustradors o botigues.