Bad Gyal MTV 2023

La cantant catalana Bad Gyal ha guanyat aquest diumenge el premi europeu de la cadena MTV a millor artista espanyola. L’entrega dels European Music Awards (EMA) té lloc a la ciutat alemanya de Düsseldorf. Bad Gyal s’ha alçat com a guanyadora de la categoria per davant de Rosalía, Quevedo, el grup Fito & Fitipaldis i Dani Fernández. L’any passat, es va endur el guardó la també catalana Aitana.

El nom real de la Bad Gyal és Alba Farelo. Va començar a gravar les seves cançons de forma precària, a casa seva i amb els amics. Però aquest esperit urbà, va connectar amb el públic jove que començava a escoltar trap i dancehall. L’any passat va publicar un EP de vuit cançons amb èxits com ‘Pussy’, ‘Blin Blin’ i ‘Aprendiendo el sexo’.

Rosalía, present a diverses categories

Tot i que l’autora de ‘Motomami’ no s’emportarà el premi a la millor artista espanyola, opta a d’altres categories. Està nominada com a millor artista, artista llatina, millor cançó per ‘Despechá’ i millor vídeo de llarga durada.

Rita Ora i Taika Waititi són els encarregats de presentar aquesta entrega de premis, en què actuaran David Guetta, Gorillaz o OneRepublic, entre d’altres.