Més de 5.000 persones han passat per alguna de les activitats organitzades entre el 25 i 28 de juliol en llocs emblemàtics de la ciutat com la Catedral, Santa Maria del Mar o el Palau de la Música. Els organitzadors estan molt satisfets de l’acollida que ha tingut i esperen poder-lo repetir.

Barcelona, plena de música clàssica

Durant aquests dies els amants de Bach han pogut descobrir-lo a través d’altres facetes com la improvisació a la Catedral, el cinema amb la pel·lícula ‘El silenci després de Bach’ de Pere Portavella a la plaça Sant Felip Neri; el jazz al Palau de la Música, la música a capella al monestir de Sant Pau del Camp, les danses barroques a la plaça del Rei, les conferències o les cantates participatives.

Precisament, l’acte final ha estat una cantata formada per músics i cantants no professionals, però amb un alt nivell musical. Són grups formats només per a les actuacions.

Aquesta experiència s’emmarca dins el projecte Bach zum Mitsingen, el qual ofereix des de fa dos anys cantates del compositor alemany en format participatiu. En aquest concert, en què els assistents han pogut gaudir de la cantata BWV 105, hi havia un valor emotiu afegit: la peça s’ha interpretat avui, 28 de juliol, novè diumenge després de la Trinitat, dia per a la qual va ser escrita, que alhora és el dia de la mort de Johann Sebastian Bach.