122 artesans de la ciutat han obert les portes dels seus tallers de gom a gom per donar a conèixer el seu ofici i tot el que l’envolta als barcelonins. Ho han fet en el marc de les jornades Tallers Oberts BCN, organitzades per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD en col·laboració amb l’Ajuntament.

Al llarg del cap de setmana, els ciutadans han pogut aprendre tècniques d’artesans que treballen tot tipus de materials amb les mans, des del tèxtil o el cartró fins al plàstic. Una experiència que, segons la organització, serveix per amarar-se en els valors de l’artesania.

Artesania per a escolars

Enguany, aquestes jornades han introduït també espais concrets per a escoles. Es tracta de 19 espais de creació que s’han adaptat perquè els més petits puguin, també, aprendre a fer manualitats, conèixer com es fabriquen els productes artesans i per donar valor al temps i esforç que s’hi dedica.

Amb els Tallers Oberts, els artesans esperen incrementar el nombre de visitants i compradors, atraient especialment tots aquells que no sabien de la seva existència.