Un pare i una filla, pintor i joiera, han volgut unir les tècniques d’ambdós per crear peces úniques de joieria. Unes obres que s’exposen a la mostra “Dues generacions i una mateixa finalitat: l’art”, al Centre Cívic Pere Pruna de Sant Gervasi – la Bonanova fins a final de mes.

Enric Masó i Anna Masó exposen junts per segona vegada i combinen la tècnica de la joiera amb materials de la pintura matèrica.

Joies fetes a quatre mans

Els dos artistes han unit l’experiència del pare i el talent de la filla per crear joies úniques. Una combinació de les peces de plata de l’Anna amb els materials de la pintura matèrica que utilitza el seu pare: sorra i pols que s’acoloreixen amb pigments. “És una joieria que no estàs acostumat a veure perquè és supertrencadora, són petites obres d’art que pots portar a sobre“, explica l’artista Anna Masó.

Una de les peces que s’exposen a la mostra

Crear en família

Una experiència de creació i aprenentatge mutus plena de complicitats familiars: “Jo li puc ensenyar petites coses del meu ofici i ell del seu i de la seva tècnica”, explica l’Anna. Una experiència que ha unit la seva passió per l’art, que ve de família, ja que l’oncle i l’avi de l’Enric eren escultors: “És molt gratificant que tinguis una persona tan volguda com una filla treballant al teu costat”, afirma l’Enric Masó.

Joieria i pintura

A l’exposició es mostra una obra individual de tots dos artistes. L’Anna Masó és joiera especialitzada en pedres precioses i treballa sobretot amb plata. L’Enric Masó se centra en quadres matèrics inspirats en la natura, en què incorpora elements quotidians: “Amb el material es poden donar unes sensacions que potser amb la pintura més plana no les tens, és una pintura que a mi m’agrada que es toqui”, explica el pintor.