Tal com marca la tradició, aquest dimecres a la tarda —abans de la revetlla de Sant Joan— ha arribat a Barcelona la Flama del Canigó, que encén totes les fogueres de la ciutat. Com l’any passat, l’acte de rebuda ha sofert alguns canvis per adaptar-se a les restriccions anticovid. Per començar, s’ha traslladat de la tradicional plaça de Sant Jaume a la plaça del Rei.
Gegants, capgrossos i l’Àliga reben la Flama
L’acte ha començat amb el concert de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, que ha interpretat ‘Muntanyes del Canigó’ per a l’encesa del peveter de la plaça. Tot seguit els Gegants, l’Àliga i els Capgrossos de la Ciutat de Barcelona han rebut la Flama del Canigó amb els tradicionals balls de protocol.
Maria Rosa Escardó ha fet la lectura del missatge de la Flama, que enguany s’havia encarregat a la militant associativa, social i política Daniela Grau i que s’ha llegit, com és tradició, a totes les rebudes de la Flama abans d’encendre les fogueres. A la lectura s’han reivindicat els “drets i les llibertats de les nacions lliures i independents”. Durant els parlaments també s’ha celebrat amb aplaudiments la llibertat dels presos del procés.
Menys fogueres i peveters per les restriccions
La Flama s’encén cada any al cim de la muntanya del Canigó i recorre tot Catalunya per encendre les fogueres de Sant Joan. A Barcelona, poc abans de les 19 h ha començat el repartiment de la Flama als equips per encendre les diverses fogueres als barris de la ciutat. Enguany, però, hi ha hagut algunes baixes perquè amb les restriccions sanitàries no s’han permès instal·lar tots els peveters i fogueres habituals.
L’acte ha finalitzat amb el cant d”Els Segadors’, interpretat per la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.