Manolo Montesco y Carmela Capuleto betevé

‘Manolo Montesco y María Capuleto’ va ser Premi del Públic 2020 del Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans, La Gran Pantalla. El títol, dirigit per l’actriu i directora andalusa María Jáimez, és un documental exquisit sobre els seus avis que proposa una divertida analogia entre la història de Romeo i Julieta i la dels seus familiars.

És el primer treball de Jáimez com a directora, qui està acompanyada en aquesta aventura per un equip de somni: 60 membres de la seva família. El documental es planteja qüestions com què hauria passat a la vida de Romeo i Julieta si no haguessin mort adolescents, o com seria el seu dia a dia amb 90 anys.

La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona, és un espai dedicat a la trobada cinematogràfica intergeneracional. Es projecten pel·lícules i curtmetratges que ofereixen noves mirades sobre el fet de ser gran amb l’objectiu de desmuntar els estereotips que existeixen en la societat sobre les persones grans i promoure l’envelliment actiu a través de la reflexió i el debat que inspira el setè art.

La tercera edició del festival La Gran Pantalla se celebra de l’1 al 4 de juliol als Cinemes Girona, i de l’1 al 10 de juliol a Filmin. El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona és un projecte d’elParlante que té el suport de l’Ajuntament de Barcelona. 

Descarrega’t l’aplicació de betevé